امروزسعی کردیم خیلی ساده براتون توضیح بدیم هاست دقیقا چیه ؟چه کاربردی داره ؟ چند مدل داره ؟ چه هاستی به کار شما میاد . با فراهاستر در خدمت شما عزیزان هستیم .

هاست چیست ؟

هاست (Host) یا هاستینگ به فضایی گفته می‌شود که در آن اطلاعات و فایل‌های وب‌سایت شما بارگذاری می‌شود.خدمات هاست به یک حساب کاربری با مشخصات و حجم فضای دیسک مشخص در یک سرور امن و مطمئن روی شبکه اینترنت در مراکز داده در دنیا گفته می‌شود که می‌توان در این حساب کاربری سرویس‌های مختلفی از میزبانی وب‌سایت تا ایمیل و … دریافت کرد.

برای حضور در فضای مجازی وب علاوه بر طراحی سایت نیاز به خرید سرویس‌هاست از شرکت‌های میزبان دارید. هاست وب‌سایت روی سرورها در مراکز داده یا دیتاسنترها نگهداری می‌شود و عمده سرورها از دو سیستم‌عامل لینوکس و ویندوز استفاده می‌کنند.

هاست لینوکس معمولاً از زبان‌های برنامه‌نویسی PHP و هاست ویندوز از زبان‌های برنامه‌نویسی ASP پشتیبانی می‌کند. سرور لینوکس مبتنی بر سیستم‌عامل رایگان لینوکس است و این سرویس از امنیت بالاتری برخوردار است لذا اکثر سایت‌های بزرگ و مهم وب برای خدمات هاستینگ خود از سرور لینوکس استفاده می‌کنند. در ادامه  انواع خدمات هاست را برایتان توضیح می‌دهیم.

هاست اشتراکی چیست؟

هاست اشتراکی یک فضای محدود با امکانات تعیین‌شده، روی یک سرور است. اگر یک رایانه‌ی سرور یا کارگزار را با استفاده از نرم‌افزارهایی به قطعات کوچک تقسیم کنیم به هرکدام از این قطعات یک هاست اشتراکی گفته می‌شود.

هاست اشتراکی دارای منابع اختصاصی نیست یعنی بر روی یک سرور ممکن است ده‌ها یا شاید صدها سایت یا هاست وجود داشته باشد که هرکدام از هاست ها می‌توانند از منابع سخت‌افزاری هاست های دیگر استفاده کنند مثلاً اگر سایت شما روی‌هاست اشتراکی واقع‌شده باشد، اگر سایت همسایه که روی همان سرور است در یک برهه‌ی زمانی بازدید بالایی داشته باشد، روی سرعت سایت شما هم تأثیر می‌گذارد به‌عبارتی‌دیگر مشکلات شبکه روی تمامی‌هاست های اشتراکی تأثیرگذار است.

تأثیرات مثبت استفاده از هاست اشتراکی چیست؟

قیمت مناسب: در این نوع سرویس، منابع یک سرور بین چند صد یا حتی چند هزار وب‌سایت تقسیم می‌شود. به همین دلیل قیمت تمام‌شده برای کاربر به شکل قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.

کاربری ساده:سرویس‌های میزبانی اشتراکی عموماً توسط کنترل پنل‌ها مدیریت می‌شوند. این بدان معنا است که زمانی که سرویس موردنظر را خریداری می‌کنید، یک رابط وب با امکاناتی برای اعمال تغییرات، بارگذاری، ایجاد سایت و اضافه کردن دامنه و مواردی دیگر به شما ارائه می‌شود. با توجه به ساده بودن کاربری این نوع پنل‌های مدیریت، دیگر نیازی به دانش بالا از سرورهای لینوکس یا ویندوز (میزبانی لینوکس و میزبانی وب ویندوز) نیست و بدون اینکه به جزییات کار توجه داشته باشید، می‌توانید از سرویس خود استفاده کنید.

پشتیبانی و مدیریت:یکی از اصلی‌ترین مزایای سرویس‌های اشتراکی عدم نیاز به مدیریت سرور است. در سرویس‌های اشتراکی وظیفه‌ی بررسی و رفع اختلالاتی ازاین‌دست بر عهده‌ی سرویس‌دهنده خواهد بود.

تأثیرات منفی استفاده از هاست اشتراکی چیست؟

محدودیت منابع:در سرویس‌های میزبانی اشتراکی، منابع ارائه‌شده به سایت شما محدود است و منابع کلی سرور بین تمامی کاربران تقسیم‌شده است. محدودیت منابع زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که سایت شما گسترده شود و برای فعالیت نیاز به منابع بیشتری داشته باشد. کمبود منابع می‌تواند به‌شدت بر عملکرد سایت شما تأثیر منفی بگذارد و باعث کندی یا عدم‌بارگذاری سایت شود.

عدم دسترسی کامل

بر روی سرویس‌های میزبانی اشتراکی محدودیت‌هایی در مقدار و نوع دسترسی کاربر به تنظیمات سرور وجود دارد. این مسئله می‌تواند به دلیل مسائل امنیتی، یا تأثیر تغییرات بر روی سرویس کاربران دیگر باشد. درصورتی‌که زمانی به هر دلیل نیاز داشته باشید بر روی سرور ارائه‌دهنده‌ی سرویس تغییراتی ایجاد کنید، لازم است این مورد را با سرویس‌دهنده در میان بگذارید تا در صورت امکان این نوع تغییرات اعمال شود. در بسیاری از موارد امکان ایجاد این تغییرات بر روی این نوع سرویس‌ها وجود ندارد. درواقع، در سرویس‌های اشتراکی اختیارات زیادی برای تغییرات ندارید.

تأثیرپذیری

بر روی سرویس‌های اشتراکی عموماً بررسی‌های زیادی برای کنترل کیفیت خدمات و سرویس انجام می‌شود. برای مثال ارسال اسپم توسط یک وب‌سایت می‌تواند باعث قرارگیری IP سرویس ایمیل در RBL ها (که IP سرو‌رهای ارسال‌کننده‌ی اسپم را جمع‌آوری می‌کنند) شود. ازآنجایی‌که IP بر روی این سرویس‌ها مشترک است، چنین موردی می‌تواند در ارسال ایمیل توسط دامنه‌ی شما نیز تأثیر گذاشته و ایمیل‌های ارسالی شما اسپم شناخته شوند.

پایداری کمتر

فناوری‌هایی مانند میزبانی ابری،‌ Load Balancing و redundancy باعث شده‌اند توانایی سرویس‌دهنده‌ها در ارائه‌ی سرویس‌های پایدارتر، تا حد زیادی افزایش یابد. بااین‌حال سرویس‌های اشتراکی همچنان از پایداری کمتری نسبت به سرویس‌های اختصاصی برخوردار هستند

مزایای هاست اشتراکی

  1. قیمت مناسب‌تر نسبت به سایر گزینه‌ها
  2. عدم نیاز به پشتیبان سرور به دلیل مدیریت یکپارچه توسط شرکت میزبانی
  3. قابلیت ارتقای آسان
  4. به‌روزرسانی و پشتیبانی نرم‌افزاری به صورت منظم
  5. استفاده از پنل‌های مدیریت گران‌قیمت و قدرتمند

معایب هاست اشتراکی

  1. تحت تاثیر قرار گرفتن سایت‌های دیگر توسط سایت‌های سنگین و کند
  2. امکان رخداد اشکالات امنیتی در صورت وجود همسایگان ناایمن
  3. وجود محدودیت‌های مختلف روی هاست اشتراکی
  4. عدم کنترل کامل روی امکانات هاست
  5. عدم امکان انجام تغییرات نرم‌افزاری خاص

هاست اشتراکی برای چه کارهایی مناسب است ؟

هاست اشتراکی برای بیشتر سایت‌ها که بازدید بسیار زیاد نداشته باشند یا اطلاعات حساس و امنیتی روی آن‌ها موجود نباشد مناسب است. اغلب سایت‌های اطلاع‌رسانی( سایت‌های شرکتی ) و سایت‌های فروشگاهی بدون مشکل می‌توانند از هاست‌های اشتراکی استفاده نمایند.

هاست اشتراکی برای چه کارهایی مناسب نیست ؟

سایت‌هایی که بازدید در لحظه بسیار بالا یا بازدید کلی زیاد دارند اغلب روی هاست‌های اشتراکی قابل میزبانی نیستند. همچنین سایت‌هایی که قصد داشته باشند در حجم زیاد ایمیل ارسال کنند یا سایت‌هایی که به تنظیمات خاص و نرم‌افزارهای خاص روی سرور نیاز داشته باشند، نمی‌توانند از هاست اشتراکی استفاده نمایند.

تصمیم‌گیری برای انتخاب نوع مناسب هاست به بررسی دقیق نیازمندی‌های پروژه و سپس جستجو برای گزینه‌های قابل استفاده وابسته است و نمی‌توان یک فهرست با دقت بالا برای این منظور آماده نمود.

همچنین محدودیت‌های موجود روی انواع هاست‌های اشتراکی با یکدیگر متفاوت است و هاست‌های ارائه شده توسط یک شرکت ممکن است برای اهداف شما مناسب یا نامناسب باشند.

برای خرید هاست اشتراکی میتوانید به صفحه زیر مراجعه فرمایید

خرید هاست

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *