تفاوت هاست ودامنه

زمانی که کاربران می‌خواهند یک سایت را بازدید کنند، نام دامنه یا همان نام سایت را در مرورگر وارد می‌کنند. ابتدا این نام به آدرس IP سرور (قسمتی که اطلاعات سایت بر روی آن قرار دارد) ترجمه می‌شود، سپس سرور فایل‌های سایت را برای کاربر ارسال می‌کند و در نهایت کاربران می‌توانند سایت مربوطه را بر روی اینترنت مشاهده کنند. می‌توان گفت دامنه همان نام سایت است که به جای یک IP آدرس عددی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین هاست فضایی بر روی یک سرور است که جهت ذخیره سازی صفحات وب، پایگاه داده و محتوا مورد استفاده قرار می‌گیرد. از طرف دیگر، نام دامنه راه دسترسی مردم به یک وب‌سایت است.

عملکرد متمایز هاست و دامنه

هاست یا همان میزبان فضای اینترنتی، مکانی است که کاربران قادر‌اند در آن تمام متن‌ها، اسکریپت‌ها، عکس‌ها، فیلم‌ها و دیگر اطلاعاتی که برای ایجاد یک سایت مورد نیاز است را روی آن نگهداری کنند. از سوی دیگر، دامنه‌ها یک سری علائم اینترنتی به شمار می‌آیند که به مرورگرهای وب نشان می‌دهند تا کجا را برای یافتن اطلاعات باید جستجو کنند.

آیا هاست و دامنه دو مقوله ی کاملا مجزا هستند؟

در حقیقت این دو مقوله می‌توانند کاملا مستقل یا در هم تنیده باشند. هنگامی که کاربر نام دامنه را در مرورگر وارد می‌کند، اطلاعات وب‌سایت به نمایش در خواهد آمد. بدون دامنه کاربر برای یافتن مکان داده‌ها بر روی اینترنت با مشکل مواجه می‌شود و بدون میزبانی وب هیچ وب‌سایتی برای نمایش وجود ندارد.

زمانی که شما یک وب‌سایت را ایجاد و بر روی وب‌هاستینگ به اجرا در می‌آورید، می‌توانید نام دامنه‌های متعددی را که به آن‌ها علاقه دارید به یک وب‌سایت اشاره دهید و اینگونه می‌توانید یک وب‌سایت با چندین نام دامنه را در اختیار داشته باشید. همچنین شما می‌توانید دامنه‌های com,.net,.org. و یا هر دامنه‌ی سطح بالای دیگر را به یک وب سایت میزبان اشاره دهید.
برای مثال آدرس www.yourdomain.com برای رفتن به دامنه‌ی شما مورد استفاده قرار می‌گیرد و شما برای استفاده از این دامنه نیاز به یک IP آدرس عمومی دارید. به عنوان مثال اگرIP یک وب‌سایت ۸۵٫۲۲۷٫۷۹٫۷۲ باشد، همانطور که مشاهده می‌کنید به خاطر سپردن این IP برای کاربران بسیار سخت است، به همین دلیل کاربران باید نام دامنه‌ی خود را به این IP آدرس اشاره دهند. به این منظور با وارد نمودن www.yourdomain.com و IP آدرس، کاربران دقیقا به یک مسیر که همان سایت مربوط به آن‌ها می‌باشد ،هدایت خواهند شد.
کاربران خودشان نیز می‌توانند وب‌سایتشان را میزبانی نمایند و برای انجام این کار نیاز به یک سری امکانات و ملزومات است که مهمترین آن‌ها به شرح زیر است:
۱- وب سرور:مهمترین وب سرورهایی که در حال حاضر استفاده می‌شوند و شما می‌توانید از آن استفاده کنید، وب سرور Apache و همچنین IIS است.
۲- IP : این IP می‌تواند از سمت شرکت ISP با دریافت هزینه در اختیار شما قرار بگیرد.
۳- داشتن توانایی و علم مربوط به مدیریت وب سرور.
۴- متصل بودن به اینترنت به طور مداوم.

با توجه به این که اکثر کاربران توانایی فراهم نمودن امکانات فوق و مدیریت یک وب‌سرور را ندارند، اقدام به تهیه و خرید هاست از شرکت‌های ارائه دهنده این سرویس می‌نمایند. این شرکت‌ها برای کاربران خود تمامی این امکانات را فراهم می‌کنند و به آن‌ها دسترسی‌های لازم برای انجام کارهای مدیریتی، که برای راه اندازی یک وب‌سایت لازم است را می‌دهند. بنابراین کاربران باید دامنه‌ی مورد نظرشان را به فضای میزبانی شرکتی که هاست خود را تهیه کرده‌اند متصل کنند و سپس اقدام به طراحی سایت کنند.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *